Alumexx verwacht afronding overnames Euroscaffold en ASC Group in voorjaar 2023

Etten-Leur, 28 december 2022 – Alumexx N.V., de aan Euronext Amsterdam genoteerde leverancier van hoogwaardige aluminium klimmaterialen, verwacht de beoogde overnames van Euroscaffold en ASC Group in het voorjaar van 2023 succesvol af te ronden. 

Op 4 augustus jongstleden heeft Alumexx bekendgemaakt dat intentieovereenkomsten zijn getekend met Euroscaffold en ASC Group om tot een overname te komen. De due diligence onderzoeken verlopen voorspoedig. Eén van de due diligence onderzoeken is zo goed als afgerond, het andere onderzoek wordt naar verwachting begin februari afgerond.

Alumexx heeft ten behoeve van het externe financieringsdeel de corporate finance adviseur Coralis ingeschakeld. Coralis heeft inmiddels passende financieringsvoorstellen ontvangen, geëvalueerd en partijen voorgedragen aan de Raad van Commissarissen. Op basis van verdere onderhandelingen en fiattering lijkt het realistisch dat de financiering in het eerste kwartaal van 2023 succesvol afgerond zal worden.

Beoogde overnames Euroscaffold en ASC Group
Euroscaffold is een gerenommeerde Nederlandse producent van hoogwaardige klimmaterialen, welke al ruim 14 jaar bestaat en welke haar producten verkoopt in onder andere Nederland, België, Duitsland, Spanje en de Verenigde Arabische Emiraten.

ASC Group bestaat al ruim 30 jaar als toonaangevend merk en producent van een zeer breed pakket industriële klimmaterialen, welke over de gehele wereld verkocht en geleverd worden.

Alumexx zal met deze beoogde overnames direct tot de top van producenten in hoogwaardige aluminium klimmaterialen in Europa behoren. De winstgevende omzet van zowel Euroscaffold als van ASC Group overtreft die van Alumexx in ruime mate.

Alumexx verwacht dat de combinatie op alle fronten significante schaal- en synergievoordelen zal gaan opleveren. De geconsolideerde omzet van de drie bedrijven, na eliminatie van de intercompany omzet tussen ASC Group en Alumexx, bedroeg in 2021 circa € 38 miljoen. Na succesvolle afronding zal Alumexx de beoogde overnames ter goedkeuring voorleggen aan haar aandeelhouders, en daartoe een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen.

Berry den Bezemer, voorzitter RvC Alumexx:
“Namens de RvC zijn we verheugd met de stappen die zijn gezet om de beoogde overnames van Euroscaffold en ASC Group succesvol af te kunnen ronden. De beoogde overnames passen perfect binnen de strategie van Alumexx om in de komende jaren fors te groeien en opent de deur naar diverse schaal- en synergievoordelen. We verwachten de beoogde overnames van Euroscaffold en ASC Group in het voorjaar van 2023 ter goedkeuring aan onze aandeelhouders voor te leggen.”

Perscontact & investor relations
Alumexx N.V.
Email: info@alumexx.nl
Tel: (0) 76 – 303 35 96
www.alumexx-nv.nl

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat een aantal toekomstgerichte uitspraken. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, inschattingen en prognoses van de directie en de informatie die de onderneming momenteel ter beschikking staan. De uitspraken zijn onderhevig aan bepaalde risico’s en onzekerheden die moeilijk zijn in te schatten, zoals algemene economische omstandigheden, rentepercentages, wisselkoersen en veranderingen in wet- en regelgeving. De directie en de Raad van Commissarissen van Alumexx kan dan ook niet garanderen dat haar verwachtingen zullen uitkomen. Verder aanvaardt Alumexx geen verplichting om de in dit persbericht gedane uitspraken te actualiseren.

Over Alumexx
Alumexx richt zich op de levering van ladders, trappen, steigers en aanverwante artikelen voor klus-, schilder- en onderhoudswerkzaamheden op hoogte. De doelgroep is de semiprofessionele en doe-het-zelfmarkt. Alumexx beweegt met haar hoofdzakelijk in Nederland geproduceerde kwaliteitsproducten aan de bovenkant van deze markt. Dankzij eigen ontwerpen die met behulp van de modernste productiemethoden worden gemaakt, kan Alumexx haar kwaliteitsproducten tegen concurrerende prijzen afzetten via de eigen online platforms, externe online platforms, dealers en doe-het-zelfketens. Begin 2019 breidde Alumexx het assortiment uit met producten van derden, zoals Hailo en Batavia. De huidige afzetmarkt bevindt zich voornamelijk in Europa.

De voormalige moedermaatschappij ASC Group, die vergelijkbare producten maakt voor de professionele markt, begon in 2011 met de ontwikkeling en verkoop van aluminium klimmaterialen voor consumenten en semiprofessionele gebruikers. Eind 2017 werden deze producten ondergebracht in Alumexx B.V. en aan het beursfonds verkocht. Alumexx N.V. is sinds januari 2018 genoteerd aan de beurs van Euronext Amsterdam.

Dit is een openbare aankondiging van Alumexx N.V. ingevolge artikel 17, paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014).