Alumexx gaat flink uitbreiden

Productie, markt en organisatie wordt flink uitgebreid als gevolg van de aangekondigde strategie

Etten-Leur, 5 februari 2024 – Alumexx N.V., de aan Euronext Amsterdam genoteerde producent van hoogwaardige aluminium klimmaterialen, is druk bezig met het uitrollen van de strategie voor de toekomstige groei na de overnames van Euroscaffold en de ASC Group. Daarbij wordt de productie en het management stevig uitgebreid.

De integratie van Euroscaffold en ASC Group onder Alumexx N.V. lopen voorspoedig en volgens plan. Mede met de voordracht van KPMG als controlerend OOB accountant heeft het Bestuur het management geëvalueerd en uitgebreid voor de toekomstige professionalisering.


Uitbreiding productie in Nederland
Het Bestuur heeft de beslissing genomen om halverwege 2024 de productie in Nederland flink uit te breiden om aan de vraag uit de markt te kunnen blijven voldoen. In de Zaanstreek zal de productie en expeditie met ruim 4000m2 uitgebreid worden. Deze nieuwe vestiging zal vanaf Q3 2024 operationeel zijn en bijdragen aan een meer efficiënte productie en R&D voor de gehele Alumexx groep. In 2024 zal Alumexx als groep weer een aantal innoverende producten lanceren welke naar verwachting bij zullen dragen aan de groei, verbreding van de markt en naamsbekendheid.


Internationalisering
Vanuit Etten-Leur zal het management, human resources , accountancy en sales ( nationaal en internationaal ) uitgebreid worden. Alumexx heeft met haar merken en producten als doelstelling buitenlandse markten te ontwikkelen. Een gedeelte van de nieuwe producten zijn mede ontwikkeld aan de behoeften en wetgeving in het buitenland. In Q1 van 2024 is Alumexx vertegenwoordigd op de bouwbeurs in Engeland en gaat hiermee voor het eerst sinds jaren zelfstandig de Engelse markt benaderen. Er is ook een distributieovereenkomst gesloten met een gerenommeerde Engelse partij. Ook de aanwezigheid op de Eisenwarenmesse Köln 2024 is onderdeel van de internationale groeistrategie.


Specialisatie
De vestiging Rotterdam , welke zich voorheen hoofdzakelijk specialiseerde op de industrie , petrochemie en commercie in het havengebied, zal  uitgebreid worden als erkend Aboma-Amtek keuringsinstantie voor alle soorten klimmaterialen. Vanwege de centrale ligging en de recent behaalde certificering om klimmaterialen te mogen keuren en repareren, heeft het Bestuur de beslissing genomen deze afdeling te specialiseren voor deze vraag uit de markt. Vanuit hier zal ook meer focus komen op de sales van speciale projecten, maatwerk, vluchtwegen met kooiladders en dakrandbeveiliging. ASC Specials heeft ook voor 2024 goedgevulde orderportefeuilles in opdracht voor onder andere ASML en VDL groep. Daarnaast gaat ASC Specials de productportfolio uitbreiden op het gebied van toegangsbeveiliging en aluminium hekken en poorten.

CEO Jeroen van den Heuvel; “Het is mooi te zien hoe enthousiast ons gehele team alle opportunity’s beoordeeld en oppakt.  Alumexx is een echt Hollands merk klaar om internationale markten te ontwikkelen. We focussen ons op kwaliteit en (inter)nationale groei. Tezamen met recycling en  verduurzaming is Alumexx ervan overtuigd een verdere invulling te kunnen geven aan lange termijn waardecreatie. We zijn een merk en organisatie om als Nederlandse maakindustrie trots op te mogen zijn !“.

Uiterlijk 30 april 2024 zal Alumexx N.V. haar jaarverslag publiceren en op 25 juni 2024 zal de AVA gehouden worden te Etten-Leur.  De oproep en inhoud van de agenda van de AVA zal tegelijk met de publicatie van de jaarrekening gepresenteerd worden.


Perscontact & investor relations
Alumexx N.V.
Email: info@alumexx.nl
Tel: (0) 76 – 303 35 96
www.alumexx-nv.nl

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat een aantal toekomstgerichte uitspraken. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, inschattingen en prognoses van de directie en de informatie die de onderneming momenteel ter beschikking staan. De uitspraken zijn onderhevig aan bepaalde risico’s en onzekerheden die moeilijk zijn in te schatten, zoals algemene economische omstandigheden, rentepercentages, wisselkoersen en veranderingen in wet- en regelgeving. De directie en Raad van Commissarissen van Alumexx kan dan ook niet garanderen dat haar verwachtingen zullen uitkomen. Verder aanvaardt Alumexx geen verplichting om de in dit persbericht gedane uitspraken te actualiseren.


Over Alumexx
Alumexx richt zich op de productie en levering  van aluminium ladders, trappen, steigers en aanverwante artikelen voor klus-, schilder- en onderhoudswerkzaamheden op hoogte. De doelgroep is de  industriële, semiprofessionele en de doe-het-zelfmarkt. Alumexx beweegt zich met haar hoofdzakelijk in Nederland geproduceerde kwaliteitsproducten aan de bovenkant van deze markt. Alumexx N.V. is sinds januari 2018 genoteerd aan de beurs van Euronext Amsterdam. Eind maart 2023 heeft Alumexx ASC Group en Euroscaffold overgenomen. Daarmee is Alumexx uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven in Nederland op het gebied van aluminium klimmaterialen.

Dit is een openbare aankondiging van Alumexx N.V. ingevolge artikel 17, paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014).