Alumexx tekent bezwaar aan tegen de-listing procedure Euronext Amsterdam

Etten-Leur, 26 april 2023 Alumexx N.V. heeft bezwaar gemaakt tegen de de-listing procedure van Euronext te Amsterdam.

Alumexx N.V. heeft heden formeel en gemotiveerd bezwaar aangetekend bij Euronext Amsterdam tegen het in gang zetten van de de-listing procedure aan de effectenbeurs van Euronext te Amsterdam. De situatie van non-compliance  is opgetreden omdat de toenmalige OOB accountant van Alumexx zijn vergunning heeft ingeleverd. Alumexx heeft er alles aan gedaan om een ander OOB kantoor te vinden, en meent dat haar niets te verwijten valt dat dit niet is gelukt.

Alumexx heeft Euronext Amsterdam gevraagd per ommegaande te reageren. Daarna zal Alumexx nader ingaan op de door haar aangevoerde bezwaren.

 “Ons beursfonds Alumexx N.V. heeft vanaf de initiële notering alles gedaan om te voldoen aan de noterings- en governance vereisten. De toenmalige accountant van Alumexx heeft haar OOB vergunning per juni 2019 ingeleverd en ondanks alle inspanningen sinds die tijd is het Alumexx niet gelukt om een offerte van een van de overgebleven OOB kantoren te ontvangen. Er hebben zich geen problemen met onze aandeelhouders, leveranciers of wie dan ook voorgedaan, zodat er niets is geweest wat een smet zou kunnen werpen op de reputatie van ons fonds.

Alumexx N.V. valt niets te verwijten en verkeert in feite in een overmacht situatie. Vandaar dat we bezwaar indienen met een uitgebreid verweer. “ Jeroen van den Heuvel – CEO Alumexx

Perscontact & investor relations
Alumexx N.V.
Email: info@alumexx.nl
Tel: (0) 76 – 303 35 96
www.alumexx-nv.nl

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat een aantal toekomstgerichte uitspraken. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, inschattingen en prognoses van de directie en de informatie die de onderneming momenteel ter beschikking staan. De uitspraken zijn onderhevig aan bepaalde risico’s en onzekerheden die moeilijk zijn in te schatten, zoals algemene economische omstandigheden, rentepercentages, wisselkoersen en veranderingen in wet- en regelgeving. De directie van Alumexx kan dan ook niet garanderen dat haar verwachtingen zullen uitkomen. Verder aanvaardt Alumexx geen verplichting om de in dit persbericht gedane uitspraken te actualiseren.

Over Alumexx
Alumexx richt zich op de levering  van aluminium ladders, trappen, steigers en aanverwante artikelen voor klus-, schilder- en onderhoudswerkzaamheden op hoogte. De doelgroep is de  industriële, semiprofessionele en de doe-het-zelfmarkt. Alumexx beweegt zich met haar hoofdzakelijk in Nederland geproduceerde kwaliteitsproducten aan de bovenkant van deze markt. Alumexx N.V. is sinds januari 2018 genoteerd aan de beurs van Euronext Amsterdam. Eind maart 2023 heeft Alumexx ASC Group en Euroscaffold overgenomen. Daarmee is Alumexx uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven in Nederland op het gebied van aluminium klimmaterialen.

Dit is een openbare aankondiging van Alumexx N.V. ingevolge artikel 17, paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014).