Alumexx rondt overnames af; omzet zal fors toenemen in 2023

Etten-Leur, 3 april 2023 Alumexx N.V., de aan Euronext Amsterdam genoteerde leverancier van hoogwaardige aluminium klimmaterialen heeft de overnames van Euroscaffold en ASC Group volledig afgerond. De overnames zorgen ervoor dat de omzet van Alumexx in 2023 fors zal toenemen.

Door de overnames ontstaan naar verwachting substantiële synergie-effecten op de bruto marge door minder prijsconcurrentie en een grotere inkoopkracht. De bedrijven verwachten tevens synergie- en schaalvoordelen met lagere productie- en logistieke kosten te kunnen realiseren. Daarnaast worden efficiencyvoordelen in de sales en marketing en E-commerce verwacht.

Tijdens de BAVA van 24 maart 2023 stemden de aandeelhouders van Alumexx al unaniem in met de overnames van Euroscaffold en ASC Group, maar nog onder voorbehoud van het bereiken van overeenstemming over de definitieve transactiedocumentatie. Alle transactiedocumentatie is inmiddels goedgekeurd en afgerond. Ook de notariële passages en financiële transacties zijn hiermee definitief. De directie en het management zullen nu het integratieproces op gaan starten om alle synergie voordelen en groeiprocessen te optimaliseren en uit te bouwen. Verdere details over de overnames zijn vermeld in onze eerdere persberichten en in ons jaarverslag 2022 op www.alumexx-nv.nl

Zoals op 23 maart 2023 is bekendgemaakt, bedroeg de omzet van Alumexx in 2022 € 8 miljoen.
De nieuwe combinatie van Alumexx, Euroscaffold en ASC Group deed in 2021 tezamen geconsolideerd al ruim 38 miljoen euro omzet en verwacht de omzet samen verder te kunnen laten groeien. Euroscaffold en ASC Group zullen vanaf 31 maart 2023, de overnamedatum, worden meegeconsolideerd.

“We zijn verheugd dat deze overnames van Euroscaffold en ASC Group nu helemaal afgerond zijn. Deze overnames bundelen de krachten van 3 succesvolle bedrijven in de klimmaterialen, waarmee nog meer nationale en internationale expansie wordt verwacht. Alumexx wordt hiermee één van de grotere partijen in Europa. De directie zal gevoerd gaan worden door Frank van der Weide, Marco Hakvoort en Jeroen van den Heuvel. Door de overnames zal de omzet van Alumexx fors toenemen en zal Alumexx de omvang hebben die past bij een beursnotering.

Ik bedank hierbij onze RvC, Rabobank, Doomen & Quist, Sophista Fusies & Overnames, Coralis Corporate Finance, Statua Corporate Counsels en alle medewerkers van Alumexx, Euroscaffold en ASC Group voor hun inzet van de afgelopen periode tijdens dit traject. We kijken uit naar de toekomstige samenwerking van dit mooie team en naar de geweldige kansen die dit gaat bieden.“ Jeroen van den Heuvel – CEO Alumexx

Perscontact & investor relations
Alumexx N.V.
Email: info@alumexx.nl
Tel: (0) 76 – 303 35 96
www.alumexx-nv.nl

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat een aantal toekomstgerichte uitspraken. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, inschattingen en prognoses van de directie en de informatie die de onderneming momenteel ter beschikking staan. De uitspraken zijn onderhevig aan bepaalde risico’s en onzekerheden die moeilijk zijn in te schatten, zoals algemene economische omstandigheden, rentepercentages, wisselkoersen en veranderingen in wet- en regelgeving. De directie van Alumexx kan dan ook niet garanderen dat haar verwachtingen zullen uitkomen. Verder aanvaardt Alumexx geen verplichting om de in dit persbericht gedane uitspraken te actualiseren.

Over Alumexx
Alumexx richt zich op de levering  van  ladders, trappen, steigers en aanverwante artikelen voor klus-, schilder- en onderhoudswerkzaamheden op hoogte. De doelgroep is de  semiprofessionele en doe-het-zelfmarkt. Alumexx beweegt met haar hoofdzakelijk in Nederland geproduceerde kwaliteitsproducten aan de bovenkant van deze markt. Dankzij eigen ontwerpen die met behulp van de modernste productiemethoden worden gemaakt, kan Alumexx haar kwaliteitsproducten tegen concurrerende prijzen afzetten via de eigen online platforms, externe online platforms, dealers en doe-het-zelfketens. Begin 2019 breidde Alumexx het assortiment uit met producten van derden, zoals Hailo en Batavia. In juni 2020 werden de klimmateriaal activiteiten van DVLvanLoon, bekend van online platform Rolsteiger.net, overgenomen. In oktober 2022 werd Lado Klimmaterialen overgenomen. Lado verkoopt klimmaterialen en biedt speciale maatwerk oplossingen voor de bouw, (haven)industrie en ZZP-markt. De huidige afzetmarkt bevindt zich voornamelijk in Europa.

De voormalige moedermaatschappij ASC Group, die sinds ruim 30 jaar vergelijkbare producten maakt voor de professionele markt, begon in 2011 met de ontwikkeling en verkoop van aluminium klimmaterialen voor consumenten en semiprofessionele gebruikers. Eind 2017 werden deze producten ondergebracht in Alumexx B.V. en aan het beursfonds verkocht. Alumexx N.V. is sinds januari 2018 genoteerd aan de beurs van Euronext Amsterdam. Vanaf eind maart 2023 maakt ASC Group onderdeel uit van het beursfonds. Vanaf eind maart 2023 is ook Euroscaffold toegetreden tot het beursfonds.   Euroscaffold produceert en levert eveneens kwaliteitsproducten van Nederlandse bodem en beschikt over succesvolle E-commerce activiteiten. Euroscaffold heeft ruim 15 jaar ervaring en verkoopt onder andere in Nederland, België, Duitsland en Spanje.

Dit is een openbare aankondiging van Alumexx N.V. ingevolge artikel 17, paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014).