Alumexx krijgt goedkeuring voor overnames tijdens BAVA

Etten-Leur, 24 maart 2023 Alumexx N.V., de aan Euronext Amsterdam genoteerde leverancier van hoogwaardige aluminium klimmaterialen heeft tijdens de BAVA goedkeuring van de aandeelhouders gekregen voor de overnames  van Euroscaffold en ASC Group. Ook is goedkeuring van de aandeelhouders verkregen voor alle  overige agendapunten, te weten wijziging van de statuten van de vennootschap en machtigingen voor het bestuur voor de uitgifte van 3,7 miljoen aandelen A en de uitgifte van 10 cumulatief preferente aandelen.

Door de overnames ontstaan naar verwachting substantiële synergie-effecten. Alumexx zal na afronding van de beide overnames een bedrijfsomvang hebben die past bij een beursnotering.

Transactie
De totale koopsom, exclusief earn-out regelingen, bedraagt € 22,4 miljoen.

Synergievoordelen die kunnen leiden tot een verbetering van de nettomarge worden behaald door: minder prijsconcurrentie, een grotere inkoopkracht, schaalvoordelen, productieoptimalisatie en samenwerking op het gebied van sales & marketing en E-commerce. Tevens zijn er logistieke voordelen door de geografische spreiding van de locaties.

De afronding van de overnames is nog onder voorbehoud van het bereiken van overeenstemming over de definitieve transactiedocumentatie. Alumexx verwacht de overnames op korte termijn te kunnen afronden. Verdere details zijn vermeld in ons persbericht van 23 maart 2023 en in ons jaarverslag 2022 op www.alumexx-nv.nl

“We zijn enorm trots dat deze overnames van Euroscaffold en ASC Group goedgekeurd zijn door de aandeelhouders. Deze transactie bundelt de krachten van 3 succesvolle bedrijven in de klimmaterialen, waarmee nog meer nationale en internationale expansie wordt verwacht. Alumexx wordt hiermee één van de grotere partijen in Europa. De nieuwe combinatie zal aangestuurd gaan worden door Frank van der Weide, Marco Hakvoort en Jeroen van den Heuvel. Zowel de kopers en de verkopers zijn bijgestaan door respectievelijk Coralis Corporate Finance en Sophista Fusies & Overnames.

Deze overnames passen perfect in de groeistrategie van Alumexx N.V. en zorgen direct voor de bedrijfsomvang die hoort bij een beursnotering. Ik bedank hierbij alle betrokken partijen en we kijken uit naar de toekomstige samenwerking. We bevinden ons nu in de afrondende fase van de koopovereenkomsten en notariële aktes. Hiervoor wilde we uiteraard eerst de goedkeuring in de BAVA ontvangen.“ Jeroen van den Heuvel – CEO Alumexx

Perscontact & investor relations
Alumexx N.V.
Email: info@alumexx.nl
Tel: (0) 76 – 303 35 96
www.alumexx-nv.nl

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat een aantal toekomstgerichte uitspraken. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, inschattingen en prognoses van de directie en de informatie die de onderneming momenteel ter beschikking staan. De uitspraken zijn onderhevig aan bepaalde risico’s en onzekerheden die moeilijk zijn in te schatten, zoals algemene economische omstandigheden, rentepercentages, wisselkoersen en veranderingen in wet- en regelgeving. De directie van Alumexx kan dan ook niet garanderen dat haar verwachtingen zullen uitkomen. Verder aanvaardt Alumexx geen verplichting om de in dit persbericht gedane uitspraken te actualiseren.

Over Alumexx
Alumexx richt zich op de levering  van  ladders, trappen, steigers en aanverwante artikelen voor klus-, schilder- en onderhoudswerkzaamheden op hoogte. De doelgroep is de  semiprofessionele en doe-het-zelfmarkt. Alumexx beweegt met haar hoofdzakelijk in Nederland geproduceerde kwaliteitsproducten aan de bovenkant van deze markt. Dankzij eigen ontwerpen die met behulp van de modernste productiemethoden worden gemaakt, kan Alumexx haar kwaliteitsproducten tegen concurrerende prijzen afzetten via de eigen online platforms, externe online platforms, dealers en doe-het-zelfketens. Begin 2019 breidde Alumexx het assortiment uit met producten van derden, zoals Hailo en Batavia. De huidige afzetmarkt bevindt zich voornamelijk in Europa.

De voormalige moedermaatschappij ASC Group, die vergelijkbare producten maakt voor de professionele markt, begon in 2011 met de ontwikkeling en verkoop van aluminium klimmaterialen voor consumenten en semiprofessionele gebruikers. Eind 2017 werden deze producten ondergebracht in Alumexx B.V. en aan het beursfonds verkocht. Alumexx N.V. is sinds januari 2018 genoteerd aan de beurs van Euronext Amsterdam.

Dit is een openbare aankondiging van Alumexx N.V. ingevolge artikel 17, paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014).