Alumexx rondt overname van Lado succesvol af

Etten-Leur, 7 september 2022 – Alumexx N.V., de aan Euronext Amsterdam genoteerde leverancier van hoogwaardige aluminium klimmaterialen heeft het due dilligence onderzoek van Lado Klimmaterialen B.V.  succesvol afgerond en de overname overeenkomst getekend. Alumexx neemt alle aandelen van Lado over. Deze overname past binnen de strategie van Alumexx om in de komende jaren te groeien, zowel autonoom als door overnames.  

Lado is een gerenommeerd Nederlands bedrijf dat al sinds 1960 bestaat en gevestigd is in Rotterdam. Lado verkoopt klimmaterialen en biedt speciale maatwerk oplossingen voor de bouw, (haven)industrie en ZZP-markt, in Nederland en Europa. In 2021 realiseerde de onderneming een winstgevende omzet van ruim € 1,2 miljoen.

Alumexx heeft de producten van Lado nog niet in het assortiment, wat kansen biedt om een verdere omzetgroei te kunnen realiseren. Daarnaast komt er met de overname een strategisch belangrijke vestiging bij, wat ten goede komt aan de efficiëntie van de distributie en service. De huidige eigenaren van Lado zullen toetreden tot het management van Alumexx om de commerciële kansen samen verder uit te kunnen bouwen.  

De koopsom bestaat uit een vaste koopprijs van in totaal € 232.000 en een aanvullende betaling voor de voorraden en het werkkapitaal van in totaal € 275.000.  De vaste koopprijs wordt voldaan door de uitgifte van 200.000 aandelen A, ofwel € 152.000 op basis van de slotkoers van het aandeel Alumexx van € 0,76 op 6 september 2022, een betaling in contanten van € 40.000 op overnamedatum en een betaling in contanten van € 40.000 na één jaar. De aanvullende koopprijs wordt voor € 125.000 in contanten voldaan na 3 maanden en voor € 150.000 in contanten na 9 maanden, mits het saldo het werkkapitaal en de voorraden op 30 juni 2022 groter of gelijk is aan € 275.000.  

Remco van der Does, directeur-grootaandeelhouder Lado:  “Wij zijn zeer verheugd met de overname van Lado door Alumexx. Na 62 jaar een familiebedrijf te zijn geweest, zijn wij toe aan de volgende stap. Door intensivering van de samenwerking en de toekomstplannen van Alumexx , zien wij mooie kansen voor ons bedrijf binnen Alumexx.”

Jeroen van de Heuvel, CEO Alumexx: “We zijn verheugd dat het due diligence onderzoek succesvol is afgerond. Wij kijken uit naar de samenwerking met Lado en de mooie toekomstperspectieven die deze overname biedt door de toetreding van het management van Lado en door de producten die aan het assortiment worden toegevoegd.“

Due diligence onderzoeken gestart voor de beoogde overnames van Euroscaffold en ASC Group
Op 4 augustus jongstleden heeft Alumexx bekendgemaakt dat intentieovereenkomsten zijn getekend met Euroscaffold en ASC Group om tot een overname te komen. Alumexx verwacht dat de combinatie op alle fronten significante schaal- en synergievoordelen zal gaan opleveren. De winstgevende omzet van zowel Euroscaffold als van ASC Group overtreft die van Alumexx in ruime mate, zodat Alumexx, na beide overnames, de robuuste bedrijfsomvang zal hebben die past bij een beursnotering. De geconsolideerde omzet van de drie bedrijven, na eliminatie van de intercompany omzet tussen ASC Group en Alumexx, bedroeg in 2021 circa € 38 miljoen. Het streven is om de beoogde overnames in het vierde kwartaal van dit jaar af te ronden.  

De Raad van Commissarissen heeft inmiddels een corporate finance partij aangesteld die de due diligence onderzoeken uitvoert en Alumexx ondersteunt bij het financieringsarrangement. Na succesvolle afronding zal Alumexx de beoogde overnames ter goedkeuring voorleggen aan haar aandeelhouders, en daartoe een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen.

Op 15 september 2022 zal Alumexx haar halfjaarcijfers publiceren.

Perscontact & investor relations
Alumexx N.V.
Email: info@alumexx.nl
Tel: (0) 76 – 303 35 96
www.alumexx-nv.nl

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat een aantal toekomstgerichte uitspraken. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, inschattingen en prognoses van de directie en de informatie die de onderneming momenteel ter beschikking staan. De uitspraken zijn onderhevig aan bepaalde risico’s en onzekerheden die moeilijk zijn in te schatten, zoals algemene economische omstandigheden, rentepercentages, wisselkoersen en veranderingen in wet- en regelgeving. De directie van Alumexx kan dan ook niet garanderen dat haar verwachtingen zullen uitkomen. Verder aanvaardt Alumexx geen verplichting om de in dit persbericht gedane uitspraken te actualiseren.

Over Alumexx
Alumexx richt zich op de levering van ladders, trappen, steigers en aanverwante artikelen voor klus-, schilder- en onderhoudswerkzaamheden op hoogte. De doelgroep is de semiprofessionele en doe-het-zelfmarkt. Alumexx beweegt met haar hoofdzakelijk in Nederland geproduceerde kwaliteitsproducten aan de bovenkant van deze markt. Dankzij eigen ontwerpen die met behulp van de modernste productiemethoden worden gemaakt, kan Alumexx haar kwaliteitsproducten tegen concurrerende prijzen afzetten via de eigen online platforms, externe online platforms, dealers en doe-het-zelfketens. Begin 2019 breidde Alumexx het assortiment uit met producten van derden, zoals Hailo en Batavia. De huidige afzetmarkt bevindt zich voornamelijk in Europa.
De voormalige moedermaatschappij ASC Group, die vergelijkbare producten maakt voor de professionele markt, begon in 2011 met de ontwikkeling en verkoop van aluminium klimmaterialen voor consumenten en semiprofessionele gebruikers. Eind 2017 werden deze producten ondergebracht in Alumexx B.V. en aan het beursfonds verkocht. Alumexx N.V. is sinds januari 2018 genoteerd aan de beurs van Euronext Amsterdam.
Dit is een openbare aankondiging van Alumexx N.V. ingevolge artikel 17, paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014).