Alumexx N.V. wil RvC uitbreiden

 

PERSBERICHT                   

Alumexx N.V. wil RvC uitbreiden

Etten-Leur, 10 mei 2018Alumexx N.V., de aan Euronext Amsterdam genoteerde leverancier van hoogwaardige aluminium klimmaterialen voor de doe-het-zelfmarkt, wil de Raad van Commissarissen uitbreiden met accountant en financieel specialist Erwin Vrielink. Aandeelhouders zal worden gevraagd hun goedkeuring op de beoogde benoeming te geven tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders te houden op 21 juni 2018.

Vrielink (1973) is op dit moment werkzaam als zelfstandig adviseur op het terrein van accounting, verslaglegging, financiële projecten in brede zin van het woord en IFRS in het bijzonder. Voordien bekleedde hij diverse leidinggevende posities op het gebied van Accounting & Finance bij RoodMicrotec NV, Accell Group NV, Sparta BV, Koninklijke Philips NV en Deloitte Accountants BV. De Raad van Commissarissen van Alumexx N.V. bestaat op dit moment nog uit één lid, voorzitter S. Jost.

Alumexx ceo Jeroen van den Heuvel is verheugd dat Erwin Vrielink zich kandidaat heeft gesteld als nieuw lid van de Raad van Commissarissen: “We zijn een jong fonds en moeten ons omringen met de beste adviseurs, experts en toezichthouders die er onder meer voor zorgen dat niet alleen onze compliance 100% op orde is, maar ook dat wij als bestuur zo min mogelijk onnodig afgeleid worden van onze commerciële focus en groeidoelstellingen.”

De oproeping voor en agenda van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2018 is per heden ook integraal gepubliceerd op www.alumexx-nv.nl.

Etten-Leur, 10 mei 2018

Raad van Bestuur

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met woordvoerder Frank Witte, via Creative Venue PR

tel. 020 4525225 of mobiel  06 53736170

Over Alumexx

Alumexx is maker van aluminium klimmaterialen voor de doe-het-zelfmarkt. Alumexx beweegt met haar hoofdzakelijk in Nederland geproduceerde kwaliteitsproducten aan de bovenkant van deze markt. Dankzij eigen ontwerpen die met behulp van de modernste productiemethoden worden gemaakt, onder meer in samenwerking met VDL in een robotstraat, kan Alumexx haar kwaliteitsproducten tegen concurrerende prijzen afzetten via doe-het-zelfketens, gereedschapswinkels en -verhuurders, en via grote onlinewinkels als bol.com, Coolblue.nl en het internationaal opererende toolstation.com. Daarmee weet de jonge onderneming in hoog tempo een marktpositie op te bouwen, die reeds aanzienlijk is in de Benelux en snel wordt uitgebreid elders in Europa, met name in Duitsland, Frankrijk en Spanje. In de VS is met een aantal distributeurs contracten gesloten om daar de markt te bewerken.

De voormalige moedermaatschappij ASC Group, die vergelijkbare producten maakt voor de professionele markt, begon in 2011 met de ontwikkeling en verkoop van aluminium klimmaterialen voor consumenten en semiprofessionele gebruikers. Eind 2017 werden deze producten ondergebracht in Alumexx B.V. en aan het beursfonds verkocht. Alumexx is sinds 2018 genoteerd aan de beurs van Euronext Amsterdam.